CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, 12 September 2007

Siapa Sangka

Malu nak cerita kat sini....sebenornye aku tak kerja...kehkehkehkeh!!!!!

semalam....masa aku bersiap-siap nak pi kerja, si kecil nangis-nangis macam tau-tau jer aku nak pi kerja tinggalkan dia...pas tu banyak lagi masalah kecik yang berkait-kait yang boleh jadi besar, kalau aku pi kerja....

So, aku terpaksa mengalah, lagipun elaun sara hidup kat oversea dah naik 97%....kehkehkehkeh!!!!!!...TQ Malaysia!!!!

Now, back to normal....tapi aku malu lagi ni!!!!(tutup muka) ahakkkkkkssss!!!!

Tengahari semalam sepupu hb sampai dari USA, duduk kat rumah aku 2-3 minggu sebelum balik Malaysia..katanya nak tour Europe...lepas tu petang semalam kawan hb baru sampai dari Malaysia, nak duduk di Sheffield ni untuk pengajian masternya....Sibuk ler sikit melayan tetamu, tapi aku tak kisah...hidup kat negara orang kena la tolong menolong.

Petang semalam juga anak aku Icha demam...hari ni masih lagi begitu...!!!

Saja nak cerita kat sini, semalam mak Jessica(class mate Ryan) masuk islam...alhamdulillah, aku rasa sebak sebab gumbira, angsangkarable(tak sangka) sebab selama ni aku lihat dia memang pure mat salleh, tak pernah aku tengok dia berkawan baik dengan sapa-sapa yang muslim....aku jumpa dia pun tegur gitu-gitu jer, sebelum ni dia pernah tinggal berjiran di hadapan rumah aku....Aku tumpang seronok sebab ada nur islam yang singgah dalam hatinya...siapa sangka!!!!

11 comments:

Mat Gebu said...

Laaa.....tak jadi ke kerja akak rrozie???...elok jugak lah tak keje...boleh usik2 selalu...so business karipap berjalan seperti biasa lah yea....Selamat berpuasa...moga kita berkongsi keberkatan bulan yg mulia ini...amin!!

Rozie said...

yer lar mat, anggap x der rezeki....selamat berpuasa, sambil2 berkongsi keberkatan tu, meh ler sini sepinggan dua juadah utk berbuka

miss_tree said...

Takpe lah kak tak kerja pun..
As you said, allowance pun dh naik kan..hehehhe..
So the need to work tu, takde lah sangat kan..
InsyaAllah, ada hikmah tu..

Wahhh,terharu baca pasal mak kwn ryan yg masuk Islam tu..
Alhamdulillah kak..bertambah lagi sorang uumat Islam.

Anyway selamat berpuasa + bertarawih kepada Kak Rozie sekeluarga.

jo ayee said...

rozie, nak tanya u buat cendol hari tu kan..u guna penerap cam mana? buat sendiri ke? also u masak cendol lama tak..tq

Rozie said...

TQ Miss3...itu ler, akak anggap x der rezeki...

Joayee...
pasal cendol tu, I dah bagi info kt chat room kt yr blog!!! plz check

jo ayee said...

tq rozie..ari tu i buat guna stainer yg beli kat msia.cam org yg jual goreng..lubang dia besar..senang la..ada pemegang, tp tak elok jugak, coz lubang dekat sgt, bila kluar kat bawah, dia bercantum..yg u buat cantik..runcing2..pas ni i nak guna tin susu gak la..

Rozie said...

jo...you ada periuk steamer yg beli kt UK?...kalu ada, try wat guna lubang2 kt periuk steamer tu...nampak mcm senang jer!!!

rusdi nasir yussof said...

ingat kan jadi keje...lupa nk tnya hari tu ms jumpa...takpe la duit elaun dah naik kan heheee

anyway selamat berpuasa...icha dah sihat ker...hrp2 tak pjg demamnye

-ann-

jo ayee said...

rozie..i dah buat cendol ...guna tin susu tebuk cam cara u..menjadik la...tak le secantik cam u buat..tapi dah puas hati la..alot better then last time buat guna stainer...tq...hehehhehe

butaseni said...

percaya tak,mat saleh yg masuk islam kemudian akan lebih islam dari orang melayu islam hehehe

Rozie said...

jo...tahniah...

buta seni...

memang betul kata you, tgk muka dia pun rasa mcm sejukkkk jer hati ni, so sy hadiahkan dia sehelai tudung..harap2 berkekalan dengan islam!!!