CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, 27 September 2007

Catatan Icha~ Ambil Abang Pulang Dari Sekolah

Setiap hari isnin hingga hari Jumaat inilah rutin harian Icha dan mama sejak menjejakkan kaki di UK...Setiap hari, agenda amik abang di sekolah memang Icha tunggu sangat-sangat sebab masa ini lah peluang Icha ikut mama jalan-jalan amik angin naik push chair...

Pukul 3.00pm, mama dah tolak Push chair Icha keluar...yang montot kaler hijau tu kereta papa

Icha mesti lalu sini(Tinsley Green) masa nak pergi amik abang...kat sini lah tempat mama join macam-macam aktiviti, kat sini juga ada nursery tempat Icha lepak-lepak.

Lalu tengah-tengah padang...mama ikut short cut...Dalam plastik tu lah Icha !!! Cuaca dah mula sejuk, sebab tu ler push chair Icha kena bungkus...

Jalan slow-slow kat tepi-tepi rumah orang

Tadaaaa...dah sampai kat sekolah abang. Abang dah besar sikit, sebab tu lah abang sekolah di Junior School...Tahun lepas abang sekolah dekat Infant school saja

Sekolah abang

Kelas abang yang yang paling hujung tuuu!!

Di sini lah tempat mama dengan Icha tunggu abang, kejap lagi abang datang...sejukkkkk..mama pakaikan Icha jaket, kain selimut dan sarung tangan.

masa menunggu abang,Icha duduk dalam rain cover...mama sembang-sembang dengan makcik Aida

abang dah kuar kelas, abang nak tunjuk kat mama homework harini

on the way balik, abang jalan sama kawan-kawan

masa nak melintas jalan, ada lolly pop lady tolong jaga

Lalu semula padang dekat Tinsley Green, kali ni mama tak ikut jalan short cut lagi


5 comments:

Mat Gebu said...

hahaha...paling tak bley tahan bila akak rrozie sebut "lolipop lady" tu...kalau kat M'sia lolipop lady bawak bakul u....

butaseni said...

waaahhhhhhhh jauh ke?sejuk ke?penat ke?best ke?

Nezjoe said...

wahhhh
comelnya icha dlm kereta itu!

princess said...

uuhuuu.. dapat rasa sejuknya sampai ke sini.. bersihnya tempat kat sana .. indah sungguh.. bilalah nak sampai sana.. umpa impi dlm mimpi jek.. ;-)

Rozie said...

mat gebu ,
lolly pop lady kt sini pemes you!!!!

butaseni,
tak ler jauh sangat...10 minit perjalanan jer!!! sejuk??? masuk autumn memang sejuk...kalu org yg baru mai dari mesia akan kata sejuk giller

nezjoe,
cenggitu ler rutin dia hari2 kena bungkus!!

princess,
cuaca kt sini yang menampakkan suasana di sini macam bersih,mai ler datang tengok sendiri...time angin kuat sampah2 seperti plastik dan kertas2 berterbangan setinggi bangunan