CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, 17 November 2007

Kedai depan itewww!!!


Pukul 11 am...pagi tadi , amik gambar ni daripada tingkap bilik aku

Pukul 5pm, petang semalam


Saja nak gossip sikit hari ni...Mesti korang tak caya , ini ler kedai tempat aku beli daging dan ayam halal..Nampak jer macam usang tapi, macam-macam ada!! nak top-up hand phone pun boleh. Masa mula-mula sampai kat sini aku konfius jugak ingatkan stor lama ker , tak sangka pulak kedai, nak masuk pun takut sebab gayanya tak macam kedai. Orang panggil kedai Medina, Aku panggil Kedai Depan jer....ngeh..ngeh..ngeh....
Tukang jaga kedai ni namanya speedy, orang pakistan. Tapi, memang caya ler sebab dia buat kerja sepantas namanya...tapi lately dah sebulan dia tak jaga kedai, dengar cerita dah masuk DALAM sebab disyaki membunuh seorang kurdis...eeee leh caya ker??? aku pun tak pasti sebab aku tengok dia ni memang baik , selalu bagi lollipop free kat anak aku...kwang...kwang...kwang. Kalau aku beli barang then terbayar kurang pun "It's OK", tapi aku tak pernah ler amik kesempatan ke atas kebaikan dia tu...
Sekarang ni semenjak ketiadaan dia kedai tu macam slow jer....yer ler, speedy tak ada kannn...ishhhh, aku pun simpati ngan dia...rindu pulak rasa kat speedy!!! aku doakan jika sekiranya dia teraniaya, moga-moga dia terlepas daripada segala tuduhan...aminnnn



8 comments:

Sharifah Wahani said...

Woiii..rindu kt speedy...ha..cakap dgn Rizal nti...hahahahaha... InsyAllah klu dia tak bersalah.. terlepas le nti.. klu bersalah tu nk buat camana kan? Dia mmg baik... anak dia cute oiii..binipun lawa (minah salleh)..

Mat Gebu said...

Kedai rupanya.mati2 pakcik ingat stor simpan racun rumpai tadi...ampoonn!!..Tak madan tau akak sorang nie, dalam dok diam2 sempat lagi skodeng!!!!.

Rozie said...

kakpah...tak tanya dia pun, dia mesti bg green light punya...kehkehkeh

mat gebu...sejuk2 ni nk kuar pun dh rasa liat, skodeng ler nk life happening....ngeh...ngeh...ngeh

Sharifah Wahani said...

Ye ke bg green light... jgn jd mcm pakcik pakistan yg cuba nk ngorat tu lak...hahahahaha.. klu le kt msia mesti pakcik tu dh kena penampar jepun...hahahahaha.. amponnnn akak gurau aje ye Rizal....

Rozie said...

eeeee...kakpah, usah diingatkan kenangan itu!!! pakcik tu dh x berani nk ngorat dah, tgk muka rizal pun dia takut....apahal ler pulak spesis "pakcik" pulak yg mengurat....!!!

Mat Gebu said...

Biasa lah kak rozie u pun tah2 dah taraf "makcik2" kott..kuang!! kuang!!!kuang!!!....

Rozie said...

amboiii...ko mat, kalu dekat dh lama aku gantung hang kat pokok rambutan depan rumah pas tu buh kerengge....
anyway...makcik vogue apa salahnya kan!!!

Mat Gebu said...

Ampoonnnn!!!!..janji tak panggil u "makcik" lagii...hahahah!!!!