CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, 5 October 2007

Makan

Bulan-bulan puasa ni, entry makan memang popular dikalangan blogger-blogger...Untuk sekian kalinya aku masukkan entry makan di sini...
2 hari lalu, selepas aku menjenguk blog Miss3 aku dah mula teringat-ingat nasi kerabu...aku bukannya extrem sangat dengan nasi kerabu, tapi dalam setahun dapat makan sekali dua pun sudah memadai...
Al-kisahnya semalam, aku pun mula beraksi di dapur berbekalkan resipi dari Mesra.Net...Tapi, aku ubahsuai sket khas untuk mereka-mereka yang Alergi...

Missi memasak selesai...

Masa berbuka puasa, aku ngap sampai 2 1/2 pinggan untuk melepaskan gian...

fuhhh lega!!!

Tidur malam...pukul 3 pagi aku dikejutkan dengan rengekan Icha...tiba-tiba saja aku teringat yang aku terlupa nak snap photo Nasi kerabu untuk koleksi aku, makan masa berbuka semalam macam tak ingat dunia...kehkehkeh...
Pukul 4 pagi, aku bangun ke dapur bersama-sama dengan kamera , aku posingkan nasi kerabu baki semalam...Tapi, masa tu dah tak rasa nak makan nasi kerabu lagi.

So,hari ni aku dan hubby bersahur mee goreng panas-panas...mmmm, sedappp!!


Nasi Kerabu..mmm sedap kat tekak aku!

Mee goreng bermuka selera tika bersahur

4 comments:

Mat Gebu said...

Laaa...sampai pingsan ke akak rozie makan nasi kerabu....kesian...kira lepas nie tahun depan leer baru makan lagi....

jo ayee said...

tekak jo pun selera sgt dgn nasi kerabu..pekena ngan solok lado..telur itik masin...budu of course...no more komen la..

princess said...

tak pe k.rozie .. lagi seminggu lagi.. nanti dpt mkn nasi kerabu puas2.. nnti beli jek kat kl.. tu nak makn 10 pinggan...aduhh geram tgk nasi kerabu u.. tu...

Rozie said...

mat...pergghhh...mmg mkn mcm nk pingsan, dah tak nampak ore lalu doh!!!

Jo...
mmm...solok lada, sy pun suka amat ngan solok lada ni...tapi lum pernah cuba buat sendiri lagi...kalu ada resipi meh ler share.

princess...
balik raya kt mesia ker??? bestnye...aku jugak yg molopong!!!