CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 16 October 2007

Warna -warni Aidilfitri~ Rumah terbuka

Aku buat rumah terbuka pada Hari Raya ke dua (sabtu,2 syawal), tak der la terbuka sangat...cuma panggil kawan-kawan rapat, namun kami berbesar hati menerima siapa-siapa sahaja..Almaklum ler, terlanjur dah masak tu...mai ler ramai-ramai!!! kalau datang hari lain, faham-faham jer la...terpaksa la jamu biskut kering jer...heheheheh..!!!

Hidangan special hari tersebut..Nasi Impit, Kuah kacang, kuah lodeh, spagethi dan rendang ayam...Selain daripada tu aku ada juga buat biskut raya (9 jenis) dan 4 jenis kek...
Dalam kesibukan tu tak sempat nak beraya betul-betul ke rumah Kakpah...

Persiapan terakhir sebelum tetamu datang..Rumah kecil saja so, terpaksa jamu kawan-kawan di dapur...huhuhuh

Lapar pulak, sebelum orang datang baik aku makan dulu...heheheh

Juadah Hari tersebut,...Kek Lapis Sarawak, Dok jauh-jauh di England baru dapat blaja wat kek Lapis Sarawak...

Sempat juga pose kan Icha sementara menunggu tetamu

Tetamu pertama~Tim dan Babul...sempat ambil gambar ngan Tim, lepas tu langsung lupa nak bergambar, Rushdi dengan Ann tetamu ke 2 pun tak sempat nak bergambar.


Hari Raya ketiga, giliran kami raya sakan...pun tak sempat nak berposing sangat...Hari tersebut kami pusing sampai 9 buah rumah..


Rumah terakhir sebelum pulang, Rumah Rushdi dan Ann..adehhh, letih betul!!!

10 comments:

Mat Gebu said...

Eh..eh..eh.(sambil geleng2 pala)....cayalah kat u akak rrozie!!!...9 jenis biskut...fuhh cuma lebih pakcik 1 jenis saja..pastu kek lapis tu yg pakcik tabik spring lori!!!..rajin2...hidup minah "Rembau!!!!"...ahakss...

butaseni said...

slamat hari raya dari Malaysia,
wahh meriahnya warna baju raya u hehehee

Rozie said...

mat..
sumer ada 10 jenis you!!! 9 jenis buat, lagi satu jenis(muruku) tunjuk kt kedai...ahakkkksss, ala2 standard ko ler mat!!!


butaseni...
Selamat hari raya, itu baru tayang 3 pasang jer, adalagi kt dlm lemari tau!!!

noreen said...

mat mase gi umah rozie cam gi berayo kat msia banyak tul biskut rayo rajin tul tokeh karipap nie ahak ampuuunn rozie den mmg salute sama hang ngalah si mat ahak amik ko mat

Mat Gebu said...

Itu nasib baik akak rrozie tak de "kawah"..kalau tak, penganan (dodol) pun dia buat...bila siap, sure akak rrozie jalan mcm body builder sebab ketiak semua dah kembang...ahaks, yo lah ponek mongacau ey dari pagi ko potang yangg oiii!!!!! ampoonn...

zaliana said...

selamat hari raya rozie. & family..
ewah ewah sini pun ada kek lapis juga..waaa tabik spring toing toing toing kat rozie banyak buat kuih raya

Rozie said...

Noreen...
mcm ni ler kalu jadi penganggur terhormat, time ni ler nk test market..kehkehkeh, time lain buat sendiri makan sorang2...sedey!!!

Matgebu...
seram ler dengar bab ketiak kembang errrkkk...x koso den!!!
ko buek penganan brapo gantang tahun ni mat??? mesti byk air ketiak yg jatuh...ahakkkkssss, ampooooonnn!!!!(((ngumpul dosa, raya tahun depan mintak maap)))

Za..
Selamat Hari Raya to you too...dah masuk keja balik ker?
kuih raya kt sini tak ler secanggih kuih raya kat Mesia tu, pattern kuih raya kat sini standard kalu x bulat mesti 4 segi ...huhuhu!!!

Mat Gebu said...

ahakss...tak kuasa nak buat leer dodol2 nie...makan pun bukan nya byk sgt, seramm u dah leer manis, kolestrol lagi, lagi pun kalau makan, tatau berapa pasang gg palsu yg terlucut nanti...makluamlah org2 yg datang tu ada yg dari era perang dunia ke-2.....hahahaha.

noreen said...

hah padan kan muko ko tu mat dok sibuk yo ngato org tu dah nak start lawan ngan den lah tu nak kumpul dosa ko lum laei minta maap kat den tu mat. tapikan mat sodih tul gi umah tokeh kek lapis k.pah ngan rozie depa tak kasi pun duit rayo taw dah ler jauh den pandu kereta ahak ahak mat ko tu jgn lupo duit rayo den nanti anta pakai pos laju den nunggu dopan pintu

Mat Gebu said...

haha..noreen..rupiah boleh koo...bosar sikit bunyi ey bilo sobut, juta2an gitu....