CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 7 August 2007

Minggu Happy

Aku happy sangat minggu ni sebab eksperimen yang aku buat semuanya menjadi...lalalalalalala
kuih apam comel inti kelapa ni baru buat semalam, memang best!!!


lalalalala...sronok giller , minggu lepas aku try wat cendol...best giller, dapat gak aku melepas rindu kat cendol mamak...Ryan pun minum cendol bertambah-tambah...!!!

Baru ler aku tau rupa2nya senang bangat nak wat cendol, biarlah aku abadikan resipi cendol tu di sini...laalallalalala

1 cawan tepung beras
3 cawan air pandan
1 sudu kecil kapur makan
sedikit garam
>Gaulkan semua bahan, masak di atas api sederhana hingga pekat dan berkilat
>masukkan adunan yang siap di masak ke dalam acuan maruku, tekan kan menjadi cendol di dalam sebuah bekas yangberisi air sejuk...maka jadilah cendol( aku guna tin susu yg aku dah tebuk di bahagian dasarnya dengan paku) lalalalalalalalal

2 comments:

rusdi nasir yussof said...

nmpk sedapp........balik nnt boleh bukak kedai haha ,nk buat jgk le cendol sdp mkn musim2 pns nih ngan santan...kapur dah ada tu hihi..thanx rozie ;)
-ann-

Lydia said...

roz... nak tanya sikit. cendol tu kena masak sampai kering camna? I tried hari tu tapi tak jadi rasa mcm tak masak gitu.