CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, 30 August 2007

Malaysiaku Gemilang-50 tahun

Merdeka...merdeka...merdeka!
Selamat Ulang tahun untuk Negaraku kali yang ke 50.
Malaysiaku Gemilang...tema yang cukup gah untuk kita sebagai warganegaranya..
Bila berada di perantauan memang terasa betapa beruntungnya menjadi rakyat Malaysia walaupun ada sedikit kelemahan di sana sini, namun apabila dibandingkan dengan negara lain...sudah semestinya kita adalah istimewa, betapa mereka mengagumi negara kita ...Walaupun kita tidak semaju negara-negara barat, namun kita bermaruah dan punya harga diri..
adussss emosinya!!!

6 comments:

Izariza said...

Salam Merdeka Rozie ...

Malam-malam di Putrajaya menjelang merdeka memang meriah .. ada pertandingan bunga api .. ada Pesta Floria yang meriah!

Aha .. saya dah jawab tag kamu di blog saya , maaflah lambat respon ye :)

p/s: Rakan2 kita : Saru, Lili, Simin, Ida dan Azlina telah selamat konvo minggu lepas. (Aku jugak yang putih mato)

Ida sudah bersalin dapat baby girl.

miss_tree said...

Merdeka di perantauan..
Semestinya special dan lebih terasa..
Sayangnya kak Rozie, bagi miss_tree kat sini, sambutannya tetap sma.
I was expecting a difference this year.

Mat Gebu said...

Bersemangat sungguh akak rrozie kita nie...kalau macam ni, katak pun segan nak singgah, sebab takut style dia sebut "Merdeka!!!" tu....garang beno gayanya....

Rozie said...

iza...
TQ, saja suka-suka

Miss3...
Bagi diri akak yg masih ada rasa dan nilai patriotrik dalam diri mmg rasa special walaupun tiada apa2 sambutan khas disini kecuali di London....harap2 perasaan ini tidak akan pudar

Mat Gebu...
oooo, baru arini ngko keluar dari persembunyian ngko yer...
mat, taik ayam kat satu badan tu dh cuci???kehkehkeh

Mat Gebu said...

ahakss....bukan siap dicuci je akak rozie ooiiii!!!, Siap masuk dalam washing machine lagi u, setting pun boh kat yg "heavy duty" bersih bersinar...habis semua botak..ampoonnn!!

butaseni said...

kami melambai-lambai anda dan keluarga di sana dari atas menara KL,selamat Merdeka.