CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 14 August 2007

Aku dan diriku

Dah lama aku kena tagged daripada kawan cyber aku..SKY/Lydia...tapi aku buat derkkkkk jer, tapi hari ini aku nak tag orang...

peraturannya :

Each participant posts eight random facts about themselves. Tagees should write a blogpost of eight random facts about themselves. At the end of the post, eight more bloggers are tagged. Go to their blog and leave a comment telling them they're tagged

so sebelum aku tag kawan-kawan , aku nak cerita sikit 8 perkara pasal diri aku...

  1. Ibu kepada 2 orang anak(setakat ini)
  2. Aku bukan seorang yang peramah..tapi tengok kepada situasi, adakalanya aku diam macam tikus...dan adakalanya aku kepoh macam mak dara. Fakta yang korang kena tau ~kebanyakkan kawan-kawan aku memang kepoh, mungkin kerana aku senang dengan sikap mereka...kadang-kadang dengan cara itu boleh menutup kelemahan aku yang tak berapa friendly ni...
  3. Aku tak suka membaca...sejak di bangku sekolah lagi memang aku tak suka membaca tiap kali aku ke perpustakaan aku rasa pening kepala, kadang kala rasa macam nak muntah- Di rumah aku sekarang ni ada 2 buah novel yang aku baru beli, konon-konon nak gilap minat membaca- wish me luck!
  4. Aku memang boros- Pantang datuk nenek aku kalu tengok handbag, kasut, baju dan make-up...aku mesti nak rembat.. kalau tak jadi beli hari ini, esok lusa aku datang balikke kedai tu...huhuhuh!!!
  5. Aku mudah menangis...entah ler, air mata ni cepat sangat nak keluar, kadang-kadang aku tak suka jugak, malu siottttttt!!!!, hb aku selalu tertawakan aku...yang paling sensitif sekali pasal kanak-kanak, orang tua atau apa saja yang teraniaya~
  6. Hobi aku memasak, duduk seharian di dapur pun tak kisah...sesekali aku rasa angau nak melukis..
  7. Aku memang geli/tak suka pada katak...kalu aku terpijakkk(errrkkkk), tersentuh...aku akan cuci bahagian yang terkena dengan sabun dan berus dengan berus sabut beribu-ribu kali!!!
  8. mmmm...Aku suka mandi malam, rasa selesa nak tidur..., tapi ,sejak duduk merantau ni dah lama aku tak buat!


huhhh!!! berpeluh nak cukupkan 8 perkara tu...sekarang ni aku nak tag kawan-kawan pulak!(ampunnnn, tak cukup 8 orang!!!)

butaseni
izariza
joayee
rushdi/ann

9 comments:

butaseni said...

kijam sangat orang UK ni.:P

Lydia said...

sejak duduk sini... terutama musim sejuk... i tak mandi malam! haha...

miss_tree said...

Alaaaa... baru tag Kak Rozie..
Dah kena rupanya...
Huhuhuhuhu~

Rozie said...

butaseni,
kijam ker???ampooooooooooonnn!!!

lydia,
itu ler pasal...sejukkkk you!!!, x sanggup nk mandi...kehkehkeh

misstree,
akak pun nk tag kamu...tapi rupanya kamu n nezjoe dh kena tag dulu...(tak pasal-pasal akak dpt title kijam pulakkk) ahakkkksss

rusdi nasir yussof said...

ish2 terlambat buka blog..alang2 dah jadi org UK ne..kite pn dah jadi cam omputih daaaa..tarak mandi punye olang hehhehe...tapinye dah summer ne kerap plak mandinye..panasssssssss...

Nezjoe said...

org tua2 ckp mandi mlm ni tak elok.
Ye ke?

miss_tree said...

except for yg part membaca, yang lain smeh SAMA lah, kak Rozie..
heheheheheheh...
boleh gang nih.. :)

ohh...che joe mmg kijammmmm..
heheheh

Rozie said...

rushdi...
tu ler pasal,tapi lately dah sejuk balik..mandi pun dah selang2...ahaaakkksss

nezjoe...
ada gak dengar mcm tu, tapi ada gak dengar org kata mandi malam ada kebaikannya..

misstree...
bab yg anak 2 tu sama gak ker? heheheh

butaseni said...

mak dah jawab tag tu nyah........