CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, 31 May 2007

Peberet Aku

Dua hari lepas jiran aku, Kak Pah beli Udang...saiz dia boleh tahan juga besarnya aku tengok daripada rupanya macam udang harimau, tapi udang frozen la...kat sini memang susah nak dapat udang fresh, Kalau beli mesti kena beli sekotak besar(6 kilo )di kedai jual barang pukal. Harga sekotak GBP42.00(-+ RM294.00). Kak Pah offer aku sekilo(GBP7.00/RM49.00)...tak payah nak fikir-fikir aku ok jer!!! memang peberet aku...Dalam famili aku yang comel ni, semua pantang tak boleh makan udang...tapi aku pulak pantang jumpa udang, pasti kena ngap!!!

Hari ini aku masak Tomyam Ayam untuk mereka-mereka yang berpantang dan masakan special untuk diri aku Udang goreng kunyit, ummmmph yummy,yummy!!! kolesterol pun kolesterol lah!!!

10 comments:

miss_tree said...

Salam, kak Rozie..
Terima kasih kerana menyinggah di blog saya yang tak seberapa..
Wah...sedapnya udang tu..
=)

Rozie said...

TQ kerana menyinggah kt sini gak!!!!

butaseni said...

salam,
saya pun sedang memerhati udang tu:)
saya pun dulu peberet dgn udang ni,sampailah saya discover yg saya ada resdong yg maha cronic,terpaksa pantang.
tapi saya pantang tengok.

Rozie said...

buta seni, hang really org penang ka? apsal org penang ngan resdung x leh dipisahkan?

hati-hati takut nnti hidungmu hilang!!!

butaseni said...

memang cik kak
sampai kump[ulan teater yang saya join pun namnya the resdong's
hahahaha
salam

Izariza said...

Salam rozie,

Cess udang tu memang buat air liur mencurah2 macam air paip hahaha

Saya tau rozie memang pandai masak, tapi ... kenapa tak pernah bagi kitorang rasa??? Uwaaaa!!!

Rozie said...

ala...cian kt iza, sayangnya tak berkesempatan...tungguuuuuuuuuu!!!!

NezJoe said...

semalam kenduri kt Kuala Kangsar..
makan udang.. best..

-salam
:D

NezJoe said...

saya mahu link blog kamu ke blog saya.
Kalau kamu tak kisahlah.

Rozie said...

sila la nezjoe...tak jadi masalah!!!

nk tanya, lepas mkn udang tempoh hari ada kuar jerawat ka?