CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 14 December 2008

New Toys

Tayang toys baru pulak...huhuhuh


Kitchenaid kaler hitam,

dah berumur sebulan kat rumah aku...asalnya nak beli kaler merah, tapi bila tgk bowl yang hitam lebih besar dari kaler merah dan keupayaan enjinnya yang lebih besar, akhirnya aku pilih kaler hitam..suka..suka..suka sangat!! hasil titik peluh aku jual kuih raya, jual kek dan jadi floor Engineer kat sini..sayang sangat tuh, bukan senang nak beli. Kalau boleh nak peluk tido sesama...ahaksss. Puas hati ler pakai KA nih, performancenya mmg beyond my espectation gitu..mantap!! kat sini harganya GBP350.00, aku dapat beli dengan rega GBP282.00, kat Malaysia kalau tak ada RM2800-3000 tak leh nak beli.. Salah satu wish list aku dah langsai!!

Selain daripada masak, ini memang minat aku sejak di zaman kecik-kecik lagi...biasa ler orang pompuan!!!
Tengok kat blog Anese aritu, aku amat teruja nak beli eye shadow Coastal scent..memang dah dapat green light dari inchik hb leh order dari US sana...tapi inchik hb kata tunggu ler lepas masuk tahun baru kalau nak beli...uiskkksss, tak boleh tahan ler..aku pun Order ler yang ni kat Ebay..jenama tak biasa dengar.."W7"..rega pun murah jer GBP3.45 Color macam menarik jer ala-ala pastel color ada 77 color semuanya, untuk sementara nak beli Coastal Scent leh gak main make up-make up pakai yang ni dulu...tapi performancenya tak berapa best sebab masa sapu kat mata berterabur habuk-habuk warna eye shadow tu ke merata wajah haku, so...solekkan jadi tak kemas!

Pas tu aku beli pulak set berus make up kat Ebay, murah jer..GBP 4.50. semua mak nenek berus ada,cukuplah untuk kegunaan sendiri ..puas hati!Semalam jumpa pulak set yang ini...suka..suka...suka sangat!!! rasanya tak jadi ler nak beli Coastal Scent dah, setakat ni dah puas hati kot apa yang aku ada walaupun ada 30 kaler jer untuk eye shadow, 20 color lipstik , 1 lipgloss, 5 color blusher, 1 mascara, 2 btg eye pencil dan 3 batang berus...

Dapat 1/2 price set ni jenama "No7" dari rega GBP70.00 aku dapat GBP34.50, jenama ni baru jer nak popular kat sini...nampak macam best jer!! boleh ler bertahan sampai 5-10 tahun...ekekekek.Lama dah mengidam semua benda-benda nih..kalau kat Malaysia memang tak kuasa haku nak beli...lagi satu prize figurenya puluh-puluh dan ratus-ratus RM, sure gigil-gigil tangan nak kuar duit..sebabkan pakai duit pound kuranglah skit terasanya...



Lepas ni kena puasa ler kan..kan..kan..

4 comments:

Dayu said...

bestnya..
ada mixer yang super canggih gitu
barang mekap yg super duper menarik dan banyak..
seronoknya..
*sudah lama tak shopping online*
anyway, thanks singgah my blog

azreen said...

mak ai kak...giler saya nengok makeup akak tuh...syok kan...saya ni pun sekapal je ngan akak tau bab2 gini...muahahahaha...

Rozie said...

Dayu & Azreen

lama dah mengidam sumer nih...dah beranak 2 baru dapat, pulak tu anak sulung pun dah nak masuk 9 tawon..harusss haku gedikkk!!

noreen said...

amboi siap buat tayangan perdana laei kelas u posh gitu dah jadi ahli KA den nie lum laei giler nak tangkat satu nie dok tongah giler ngan Ugg Boots nie dok tongah plan nak sapu sepasang laei ahak mau botak laki den