CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 9 June 2009

Koleksi Ciput

Inilah harta yang aku ada...actually belum boleh dipanggil koleksi lagi sebab ni jer yang aku ada...muahahah.

Semenjak dua ni jer baru 'terminat' dengan menda ni...orang kata konsep dekorasi "Shabby Chic",...

aku mula minat dengan konsep rumah ala-ala Shabby Chic ni, tapi simple and not too shabby gitu kan, kalau banyak sangat renda-renda atau reben tu aku tak minat ler...

Yang lebih tepat lagi aku suka konsep gabungan warna pastel seperti putih, cream dan kaler-kaler yang lembut seperti light pink, light purple dan light blue...romantik sgt kan.
Kalau masuk rumah ala-ala konsep ni mcm tenang jer sesejuk mata memandang :).

Lagi satu , sekarang ni aku tiba-tiba jadi roses maniac. Dulu-dulu kalau tengok sesapa yang suka munga ros ni aku memang cop orang tu jiwang karat ler, sebab masa aku zaman student dulu aku tak suka jiwang-jiwang ni, rasa geli geleman...

Tapi sekarang ni aku jadi suka sangat kat roses, walaupun aku pasti aku memang bukan seorang yang jiwang ok!...dulu aku suka warna biru...tapi sekarang aku lebih suka warna cream dan pink... semua dah berubah kan, mungkin sebab faktor umur,pengaruh kawan-kawan dan pengalaman kot menjadikan jiwa aku lebih sentimental...hikhikhik...

Rumah ada kat Malaysia...so, selagi ada waktu aku kat bumi UK ni.. aku try ler mengumpul seberapa yang aku boleh bergantung kepada ketebalan poket lah kan...tapi tak tau ler setakat mana yang boleh aku collect, sebab aku baru jer mula mengumpul sejak beberapa bulan ni...

meh tengok apa apa koleksi murah-murah yang aku ada, ni yang baru aku rembat dalam 2-3 minggu ni...ada beberapa yang lain dah masuk kotak, malas nak kluarkan...

Photobucket
yg kolor merah tu dari kayu dan yang putih tu seramik...beli kat carboot

Photobucket
Photobucket
Photobucket
alas meja cotton, beli kat poundland jer...(nak tayang kat kak intan(seperti yang dijanjikan)

Photobucket
besi kerawang tempat gantung pasu bunga..pun beli kat poundland jugak :)

Photobucket
Yang ni beli kat carboot, platenya seramik dan tudungnya yang tulis cheese tu tin enamel..nnti leh ler deco dengan decal.

Photobucket
Tin Enamel, bekas kek yang ada motif roses...beli kat carboot juga

Photobucket
pandangan atas...

Photobucket
Orang sibuk2 mengumpul pelita, aku pun ada jugak..tapi ni jer lah yang ada...aku suka tengok motif bunga ros tu...ni nak tayang katkak azah((seperti yang dijanjikan))..beli kat carboot juga.

Photobucket
Jam dinding...yang ni beli kat kedai biasa...tergoda tengok hiasan munga ros yang lusuh tu :))

ada lagi beberapa barang yang baru aku beli, tapi blum upload dr kamera ker PC, nnti bila vitamin R datang lagi aku buat tayangan key...

cau cin cau

3 comments:

kak ina kl said...

salam rozie...lawanya pelita tu...kumpul banyak2 pastu kalau balik sini juallah dgn kami pencinta barang antik/lama ni..

lagi satu baik beli dari menyesal tak beli..

Alfian H. Antono said...

salam kenal... http://purwokertoantik.blogspot.com

alfian said...

salam.. http://purwokertoantik.blogspot.com