CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, 24 November 2008

Kereta Idaman

Kereta oh kereta...kami memang minat bab kereta nih, dulu aku tak reti langsung kalau cerita bab kereta. Sejak kawin dengan Inchik hubby baru ler reti sikit-sikit. Dulu masa zaman belum kawin huruf pada plat kereta mewakili negeri pun haku blur, teruk sungguh aku ni kan...Zaman tu aku sibuk dengan dunia aku sendiri...

Sejak dah kawin dengan Inchik hubby ni aku dah mula ada kereta idaman..kihkihkih, tapi tak tau ler bila aku akan dapat. Kalau setakat kudrat aku sorang mungkin 10 tahun lagi baru mampu milikinya,boleh kalau nak beli tapi tiap hari aku kena makan pasir sebab nak tanggung ansuran bulanan kannn..sapa sanggup! Lainlah dengan Bantuan Inchik Hb...muahahahahah!!

Nampaknya aku kena pujuk lebih-lebih skit Incik hb atau picit-picit mana yang patut nak lembutkan hati dia kannn..ekekeke. Tapi Incik hb ada kereta idaman dia sendiri pulak(ada chance ke haku?)..Ryan ada kereta idamannya sendiri even Icha pun ada kereta idamannya sendiri...

Tapi kami kena bertahan dulu selagi hb belum habiskan pengajiannya tak boleh cerita sangat pasal kereta idaman. Duduk kat sini kehidupan serba serbi sederhana,.cukup makanan, tempat tinggal dan pakaian aku dah cukup bersyukur...

Anyway mari ler layan gambar kat bawah...
tak dapat kereta, tengok gambar pun jadilah...ahaksksss

hb's dream carmy dream carRyan's dream car- kes pengaruh transformers
Icha's dream car


5 comments:

azreen said...

kak....kete idaman akak kan sama mcm kitaorg la kak...hehehe....taste kite samala kak oii....

Izariza said...

Salam Rozie,

Wah wah wah ada keta idaman lak ek .. insyaAllah balik meisa nanti beli le sejibik. Bawak balik dari Uk sejibik. Jadi dua jibiks.

eh.. bila nak balik?

Hana said...

nak promote ni kak.. mmg sedap pakai crv tu.. sbb kami pakai.. TAPI lagi sedap pakai kete idaman suami akak tu.. hehehe

nak tips akak ni kalau nak pergi jalan2 tpt sejuk.setakat 3-4hari je tp sbb tak biasa kan,baik tanya org yg mmg dok tpt sejuk skrg. thanks eh

Rozie said...

Areen...kita serupa

Izariza...
salam
kena berangan dulu baru leh buat tindakan selanjutnya...ekekeke.
Bawak kereta sejibik dari UK?? (tengok duit bawah tilam dah cukup ker)

Hana..

Kalau pakai Jazz pun dah rasa best giller, CRV lebih lagi kan!!

tips yg mcm mana eksss?...errrmmm selain pakai baju & jaket tebal-tebal, glove ..sebab skrg ni memang tengah menggila sejuknya..kuar asap kat molot macam dragon. masa pun pendek, pukul 4.00pm dah marghrib.
Time skrg ni memang senang nak kena flu, siapkan ubat flu..lips balm...losyen sbb kulit cepat kering dan gatal-gatal.

slain dr tu tak reti ler nk bg tips apa..kalu confuse tanya lagi!

Hana said...

thanks kak.nnt pape saya tanya lagi.tgh pk2 nak pergi ke tak frankfurt hjg bln dpn ni.kalau ada rezeki sampailah, cuma nak prepare dulu.kulit saya ni mmg agak sensitif gak.masa kat joberg suhu dalam 3-9c pun dah kering,merah, gatal. apatah lagi yg lagi sejuk eh.